Konkurs Prac Dyplomowych

Konkursu na najlepsze prace dyplomowe inżynierskie i magisterskie wykonywane w ramach studiów stacjonarnych i niestacjonarnych we wszystkich typach szkół wyższych, w których prowadzone są studia na kierunku geodezja i kartografia.

Wyniki Konkursu Prac Dyplomowych, edycja 2018/19

Prace magisterskie:

I miejsce: Emilia Wasilewska "Kalibracja radiometryczna zobrazowań pozyskanych kamerą Parrot Sequoia", Wydział Inżynierii Lądowej i Geodezji, Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego, promotor: dr inż. Piotr Walczykowski

II miejsce: Piotr Garbuz "Projekt i implementacja aplikacji do monitorowania jakości rozwiązania sieciowego Network RTK", Wydział Geodezji i Kartografii, Politechnika Warszawska, promotor: dr inż. Dominik Próchniewicz

II miejsce: Rafał Marciniak "Estymacja wpływu atmosfery dla aplikacji InSAR w badaniach deformacji skorupy ziemskiej", Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, promotor: dr Maya Ilieva

III miejsce: Natalia Jolanta Bugajska "Ocena dokładności metod InSAR z wykorzystaniem danych pogodowych", Wydział Geoinżynierii, Górnictwa i Geologii, Politechnika Wrocławska, promotor: dr inż. Wojciech Milczarek

Prace inżynierskie:

I miejsce: Joachim Daniel Pawliński, Adam Wala "Zastosowanie współczesnych metod wyznaczania przemieszczeń obiektów inżynierskich na przykładzie mostu Brama Przemyska", Wydział Geodezji Górniczej i Inżynierii Środowiska, Akademia Górniczo - Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, promotor: dr inż. Przemysław Kuras

II miejsce: Natalia Sadowska "Mapy zmian stanu prawnego miast Polski w ostatnim stuleciu", Wydział Geodezji i Kartografii, Politechnika Warszawska, promotor: dr inż.  Andrzej Głażewski

III miejsce: Natalia Wielgocka "Pomiar statyczny z wykorzystaniem surowych danych GNSS pozyskanych urządzeniem mobilnym", Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, promotor: dr hab. inż. Tomasz Hadaś

Uroczystość wręczenia nagród laureatom odbędzie się na zebraniu Zarządu Głównego Stowarzyszenia Geodetów Polskich w dniu 7 lutego 2020 r. o godz. 11 w Warszawie, w Domu Technika NOT, ul. Czackiego 3/5, Sala A (III piętro).

Opublikowane: 2020-01-23

Więcej ogłoszeń...